joi, 17 mai 2018

Certificatul ISO 22000 este important pentru industria alimentara


Industria alimentara este una dintre cele mai importante, iar regulile impuse sunt foarte riguroase, astfel incat clientii sa se bucure de cele mai bune produse posibile. In schimb, cum competitia este foarte stransa, este foarte dificila remarcarea si dezvoltarea in acest domeniu, insa exista si solutii eficiente, motiv pentru care oricand se poate apela la IsoStandard pentru a afla mai multe. Certificatele ISO sunt recunoscute la nivel international, iar acestea pot fi de mai multe tipuri, astfel ca cel 22000 are in vedere domeniul alimentar si reprezinta o adevarata necesitate in cazul jucatorilor de pe aceasta piata. Sunt aduse mai multe avantaje, astfel ca impreuna le putem descoperi pe cele mai importante:

Produse de calitate
Scopul principal intotdeauna este acela de multumire a clientilor, astfel incat acestia sa revina oricand si sa reapeleze la aceleasi produse, iar pentru a obtine aceasta performanta este nevoie de dedicarea unei atentii sporite. In schimb, totul este mult mai simplu cu ajutorul certificatelor ISO intrucat acestea presupun monitorizarea tuturor activitatilor si analizarea acestora pentru a deveni cat mai eficiente.

Respectarea sigurantei
In acelasi timp, este bine cunoscut faptul ca orice aliment comercializat trebuie sa indeplineasca niste conditii inainte de a fi trimis pe piata, iar cu ajutorul certificatului ISO 22000 se fac cele mai riguroase verificari, astfel incat sa fie evitate riscurile si toate eventualele situatii neplacute care ar putea interveni.

Diminuarea semnificativa a plangerilor
Prin cresterea satisfactiei clientilor se vor diminua plangerile referitoare la calitatea produselor, motiv pentru care acestea vor putea fi comercializate in cadrul tot mai multor piete, fara restrictii, ocazie cu care publicitatea negativa va fi inexistenta.

Conditii mai bune de lucru
In acelasi timp, nu doar clientii sunt cei care au motive de bucurie, ci si angajatii, intrucat acestia se vor bucura de conditii mai bune de lucru, activitatea lor va fi mai eficienta, se vor elimina timpii morti si vor avea parte de o atmosfera mult mai prietenoasa la serviciu. Relatiile dintre angajati sunt esentiale in toate conditiile, motiv pentru care una dintre prioritati este reprezentata de dobandirea unor legaturi stranse intre acestia.

Imaginea generala
Totodata, prin obtinerea acestui certificat de la IsoStandard se va imbunatati imaginea generala a oricarei companii, intrucat ISO 22000 reprezinta o dovada a profesionalismului, fiind un semn bun pentru clienti, furnizori si investitori ca au de-a face cu o companie care isi dedica intreaga atentie asupra calitatii produselor si serviciilor.

Nise noi
Nu in ultimul rand, aceasta este o ocazie ideala prin care se pot dechide noi oportunitati catre diferite piete atat din tara, cat si la nivel international, iar multe companii au posibilitatea de a participa la licitatii organizate in strainatate, acolo unde veniturile sunt mult mai ridicate si avantajele nenumarate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu