vineri, 3 iunie 2016

CIRCUIT AFRICA – BOTSWANA, NAMIBIA, AFRICA DE SUD, TANZANIA, UGANDA, ZAMBIA

Desi nu facea parte din planul nostru initial, dupa ce am ajuns in Africa de Sud am zis ca ar fi pacat sa nu trecem si prin Zambia, pentru ca aceasta excursie optionala nu era deloc costisitoare. Noi am mers in luna martie, iar temperaturile erau foarte ridicate, destul de greu de suportat, insa aerul conditionat din camerele de hotel este bine venit tot timpul. Savana din Zambia merita explorata si este o activitate foarte placuta sa te plimbi intr-un jeep printre animalele salbatice si sa admiri copacii africani faimosi, baobabii.
Cred ca toata lumea isi doreste o masina de lux care sa aiba niste mahon in bord, insa putina lume stie de unde provine acest lemn scump: din Zambia. Padurile ocupa o suprafata destul de vasta din intreaga tara, astfel ca este o adevarata aventura sa le explorezi si sa admiri animalele in habitatul lor natural. In ultima zi inainte de revenirea in tara am vizitat capitala Lusaka, o metropola cu putin peste 1 milion de locuitori, destul de modesta, dat fiind faptul ca tara este una destul de saraca, insa cu toate acestea aveai ce sa vizitezi, iar influenta africana era expusa la tot pasul.

In schimb, daca mergi in Africa, nu mergi pentru zona urbana, ci pentru natura unica si pot spune ca merita sa petreci o noapte in savana si sa vezi apusul sau rasaritul soarelui, un fenomen cum nu mai poti admira in niciun alt colt al tarii. Imi pare rau ca nu am ales si eu un pachet care sa ofere asa ceva, insa daca voi mai avea ocazia sa revin, cu siguranta ca o voi face. Pachetul ales de mine a costat putin peste 2.000 de euro si a inclus 13 nopti de cazare, asa ca pot spune ca a meritat, chiar daca nu mi-a ajuns timpul sa vizitez tot ce mi-as fi dorit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu